marți, 11 ianuarie 2011

Recenzie: The Social Network


Facebook-ul...cred ca in zilele noastre nu exista persoana care sa nu acceseze acest site cel putin o data pe saptamana sau chiar pe zi. Totusi, putini sunt cei care stiu cum a fost creata aceasta retea de socializare. Astfel, as vrea sa va prezint un film care arata cum a luat nastere facebook-ul...sigur, unii s-ar putea sa il considere plictisitor, insa ideea mi s-a parut foarte interesanta si, sincer, acesta este singurul film biografic pe care l-am vazut vreodata (nu sunt adepta acestui gen)...







Distributie: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Bryan Barter, Brenda Song, Rooney Mara, Max Minghella, Andrew Garfield.

Scurt rezumat: Fiind relatat din mai multe perspective, filmul porneşte de pe coridoarele universităţii Harvard, conducându-ne apoi până în birourile de la Palo Alto, pentru a reda apoi entuziasmul zilelor în care se prefigura acest fenomen cultural ce a schimbat faţa lumii – şi felul în care el a unit un grup de tinere genii în informatică, pentru ca apoi să le dezbine.  În mijlocul acestui tumult se află Mark Zuckerberg (JESSE EISENBERG), strălucitul student de la Harvard care a conceput un website ce părea să redefinească peste noapte relaţiile dintre oameni; Eduardo Saverin (ANDREW GARFIELD), pe vremuri cel mai bun prieten al lui Zuckerberg, care a asigurat finanţarea de început a tinerei lor firme de soft; fondatorul Napster, Sean Parker (JUSTIN TIMBERLAKE) care a pus Facebook-ul în braţele investitorilor din Silicon Valley; şi gemenii Winklevoss (ARMIE HAMMER şi JOSH PENCE), colegii de grupă de la Harvard, care au susţinut că Zuckerberg le-a furat ideea şi l-au dat în judecată pentru paternitatea ei.
Fiecare îşi are versiunea lui asupra felului cum s-a născut Facebook – dar ei contribuie cu toţii la ceea ce s-ar putea numi un portret, pe mai multe planuri, al succesului numărul 1 al secolului actual – un portret în care se ţes atât visele tinerilor săi cei mai inteligenţi cât şi realităţile concrete ale epocii.